Docenten bij De Acteursschool zijn allemaal werkzaam in de theater, film- en televisie branche en leren u graag de kneepjes van het acteervak. Docenten worden op basis van beschikbaarheid ingepland, en kunnen per lichting verschillen.
Tijmen studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij begon met acteren in projecten als Professor T., Over Water en de speelfilm Wij. Hij werkte aan de korte film Poor Kids en hij speelde in Girl. Girl won meerdere prijzen in Cannes en werd genomineerd voor een Golden Globe voor beste buitenlandse film. In het theater speelde Tijmen hoofdrollen in Angels in America en afgelopen jaar in Long Day’s Journey Into Night door Zuidpool. Zijn eerste hoofdrol was in Muidhond (Tench), waarvoor Tijmen werd genomineerd voor een Vlaamse Filmprijs. Hoofdrollen in series zoals De Kraak, Netflix’s Two Summers en het historische drama 1985 volgden. Hij speelde in Tori en Lokita, die de 75ste Jubileumprijs won op Cannes en waarvoor Tijmen was genomineerd voor voor Beste Mannelijke Bijrol.
Eva is een veelzijdige actrice, veel te zien in films, t.v. series en op toneel. Ze schitterde in films als Hallo Bungalow, Jack bestelt een broertje en Dik Trom. Regelmatig is Eva te zien in het improvisatieprogramma De vloer op. Eerder speelde ze in series als S1NGLE, Meiden van de Herengracht en musicalversie van ’t Schaep met de 5 pooten. Tot op heden is Eva te zien in de serie Oogappels.
Nabil had in 2011 een rol in de kortfilm Broeders en ook speelde hij in de debuut-langspeelfilm van dezelfde regisseurs; het prijswinnende Image uit 2014. In 2016 had hij een rol als Idriss, in het tweede seizoen van de VTM-televisieserie Cordon. In 2018 vertolkte hij rol van Nazir in de dramafilm Rafaël. In 2019 speelde hij in Keizersvrouwen en het jaar erop kreeg hij de rol van Osman Azizi in de Netflix-serie Into the Night.
In 2021 vertolkte hij de rol van de Gentse bokster Ismaïl Abdoul in Cool Abdoul.
Hilde studeerde in 1981 af aan de Studio Herman Teirlinck. Zij is als actrice in diverse Vlaamse, Nederlandse, Franse en Duitse films en tv-series te zien geweest. Naast het acteren schrijft ze ook scripts en is ze regisseur. Ze was zowel regisseur, schrijfster als producer van De Kus (2004) en De suikerpot (1997).
In 2015 regisseerde ze haar eerste non-fictieproject, Voor altijd. Voor Canvas maakte ze een driedelige documentaire over kindermishandeling, Als je eens wist (2020).
In 2010 werd Melody aangenomen op de Toneelacademie in Maastricht, waar ze 4 jaar later afstudeerde. Vóór en na haar opleiding speelde Melody (hoofd)rollen in andere films zoals Langer Licht van David Lammers, Schemer van Hanro Smitsman, Afblijven! van Maria Peters en Oorlogswinter van Martin Koolhoven, waarvoor ze een Rembrandt-Award won voor Beste Actrice. Voor de internationale co-productie Rafaël won ze in 2019 het Gouden Kalf voor Beste Actrice. In 2023 was Melody te zien in de Videoland serie Incognito en momenteel is Melody te zien in de coproductie serie Arcadia.
Gijs studeerde in 2021 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Je kan hem kennen van zijn rol in Onze Kersentuin door Karavaan en Makershuis Alkmaar, evenals het jeugdstuk Liegebeesten door Theater Sonnevanck. In 2021 presenteerde hij zijn eigen productie, In het breken, op het Amsterdam Fringe Festival.
Gijs verscheen ook in verschillende series zoals Bathroom Stories, Dansaertvlamingen, en de series Arcadia en Assisen: De Insulinemoord.
Tina studeerde Dramatische kunsten aan het Lemmensinstituut in Leuven.
Zij speelde verschillende gastrollen op televisie maar is vooral gekend door haar rol als Paulien Snackaert in de één-soap Thuis.
Ze werkt als kindercoach op verschillende sets. In het theater speelde ze o.a. in voorstellingen van Het Paleis, De MAAN,
Het Toneelhuis, Villanella. Daarnaast heeft ze een eigen theatergezelschap waarmee ze al jaren succesvolle jeugdvoorstellingen maakt. Sinds kort houdt ze zich ook bezig met het ontwikkelen van podcasts.
Inhoud van de lessen
Teksttoneel
In de lessen behandelen we verschillende scènes uit verschillende toneelstukken. Dit kan zowel modern als klassiek repertoire zijn. Deze worden vooraf toegestuurd om in te studeren, zodat er in de lestijd volop mee gewerkt kan worden. Dit kan een monoloog, dialoog of trialoog zijn.
We ontleden de teksten en proberen dit eigen te maken. Dit doen we onder andere door personage opbouw en het analyseren van conflicten en doelen binnen de scène. We begeleiden u naar geloofwaardig spel en tekstinterpretatie.
Camera Acteren
Er zullen een aantal lessen zijn waarbij camera acteren aan bod komt. We behandelen een filmscène die we opnemen (in meerdere shots) en terugkijken. Door het terugkijken van de scènes leert u veel omdat u goed ziet wat u doet en hoe dit overkomt op beeld. Vervolgens geeft uw docent feedback zodat u deze in een volgende take kunt meenemen. Spelenderwijs leert u om te gaan met de camera en de wetten van de set. Erg handig voor als u straks zelf op de set beland!
Elementair spel
Dit is de historische benaming voor de algehele trainingsvorm die erop gericht is om tot spelen te komen op zowel emotioneel als fysiek niveau. Elementaire speloefeningen zijn onder meer het opkomen, het omgaan met dingen/voorwerpen, luisteren, reageren in het nu, het ontstaan van een emotie en de gerichtheid van de gedachten. Elke docent heeft een eigen manier om met elementair spel te trainen, uiteindelijk neemt u van elke docent tips en tricks mee die voor u werken.
Improvisatie
Improviseren is een vorm van toneelspelen waarbij de acteurs grotendeels onvoorbereid en ter plekke het verhaal, de personages en de dialogen verzinnen. Allereerst leert u natuurlijk contact maken met jezelf en de ander. Luisteren, kijken, incasseren, reageren en op die manier leer je ook improviseren. In elk mogelijke situatie of gemoedstoestand reageren vanuit wie u bent. Uw persoonlijkheid als mens is de basis van al uw personages bij het improviseren. Vaak krijgt u van tevoren wel enkele uitgangspunten mee, bijvoorbeeld de locatie, of het personage.
Filmscènes
In de lessen behandelen we verschillende scènes uit films en series. Deze worden vooraf toegestuurd, zodat er in de lestijd volop mee gewerkt kan worden. Vaak zijn het scènes uit het repertoire van onze eigen docenten, of zijn het scènes die hen inspireren. Je probeert verschillende invalshoeken uit. Je leert de scène op meerdere manieren aan te vliegen zodat je er je eigen scène van maakt. Uiteraard komt hier ook weer het stukje tekstbehandeling aan bod zoals al eerder omschreven bij het kopje ‘teksttoneel’.
Casting training
Tijdens de opleiding krijg je een castingtraining van een castingbureau. De castingdirectors vertellen u alle ins en outs over het casting vak zodat u goed voorbereid op audities komt.